ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Καλοκαίρι 2012

 

Το κτίριο που στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, κτισμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, κληροδοτήθηκε το 1952 στο Δήμο Μυκόνου από την Ειρήνη Ι. Γρυπάρη το γένος Ιγγλέση, αδερφή της ζωγράφου Μαρίας Ιγγλέση.

Βρίσκεται στο Ματογιάννι στο κέντρο της πόλης και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας κ.ά.

Διάστημα λειτουργίας 2012: 1 Ιουνίου έως 1 Νοεμβρίου .

 Κτίριο Μαρίας Ιγγλέση

Αίθουσα Α΄, Ματογιάννι 45

Αίθουσα Β΄, Καλογερά & Παναχράντου

Ταχ. διεύθ.: Τ.Θ. 114, 846 00 Μύκονος

Τηλ επικ.:22890 27190, e-mail: deppam@otenet.gr

 

AMORYIANOS YIANNIS

 

 Σημαντικότερη έκθεση που προγραμματίζει η Kοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μυκόνου για το καλοκαίρι του 2012

Αντώνης Πολυκανδριώτης (1904-1990) Αφιέρωμα.  14-26 Ιουλίου 2012

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται 30 περίπου χαρακτηριστικά έργα από τη συνολική θεματολογία του ζωγράφου, Προσωπογραφίες και Ολόσωμες Φιγούρες, Συνθέσεις, Τοπία, Νεκρές Φύσεις, Καθημερινές Σκηνές-Επαγγέλματα . Την έκθεση επιμελείται η κόρη του ζωγράφου Άλκηστης Πολυκανδριώτου.

Ο Αντώνης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε στη Μύκονο το 1904 και πέθανε στην Αθήνα τo 1990. Σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1920-1926) με  καθηγητές τους Βικάτο, Γερανιώτη, Ροϊλό, Λύτρα -από το εργαστήριο του οποίου και αποφοίτησε. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη από το 1928-1932 (το 1930-1932 ως υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών), στις Ακαδημίες Grande Chommíere, Colarossi και Scandinavian στο Παρίσι ενώ παράλληλα εργαζόταν στο εργαστήριο του Δημήτρη Γαλάνη και στα Μουσεία του Λούβρου, του Πράντο και του Βατικανού. Ταξίδεψε και επισκέφθηκε μουσεία στην Αγγλία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία. Δίδαξε ως καθηγητής Τεχνικών στη Μέση Εκπαίδευση επί σειρά ετών, καθώς και στη Σχολή Δοξιάδη ως καθηγητής Ελευθέρου Σχεδίου και στην A.B.C. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Αθηνών , Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ακαδημία Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,Υπουργείο Παιδείας, Δήμος Αθηναίων, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κ.ά.) και το εξωτερικό (Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βουλγαρία).

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους
Δράμας ταξιδεύει...
στη Μύκονο.
Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 , ώρα 20.00'.
Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Μύκονος 11-10-2011

Το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και
η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας & Ανάπτυξης Μυκόνου,
σας προσκαλούν στην προβολή  της εξαιρετικής ταινίας του Jean-Paul Le Chanois  «Το σκασιαρχείο», μια ταινία ύμνο στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού και στην ελεύθερη δημιουργική εκπαίδευση.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα 'ο κινηματογράφος στην εκπαίδευση'.

 
Τρίτη 15/11 και ώρα 20.00 , στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι. 
 
Είσοδος ελεύθερη. 

 

6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Μύκονος, 9-13 Νοεμβρίου 2011
Αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ, Ματογιάννι

Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών  σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΠΑΜ διοργανώνουν την 6η εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στην Μύκονο από 9 έως 13 Νοεμβρίου 2011.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  5 γαλλικές ταινίες που ανήκουν στην πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή και αντανακλούν τις γαλλικές κινηματογραφικές τάσεις σε διαφορετικά είδη.

 

Παιδικό εργαστήρι τέχνης  Χειμώνας 2011-2012

Το παιδικό εργαστήριο τέχνης της ΚΔΕΠΠΑΜ ξεκινάει την λειτουργία του το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Παιδιά ηλικίας 7-13 ετών θα διδάσκονται την αλφάβητο της τέχνης,  μέσω της ζωγραφικής, της γλυπτικής, των κατασκευών, του κολλάζ, της χαρτογλυπτικής, της χαρακτικής.

Διδάσκει η ζωγράφος και εκπαιδευτικός Αθηνά Αναστασιάδου. 

Στο τέλος των μαθημάτων θα γίνει έκθεση των έργων των παιδιών στην Δημοτική Πινακοθήκη.

Εγγραφές στα γραφεία της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι, τηλέφωνο επικοινωνίας 22890 27190.

 

 

Μύκονος 7-9-2011

ΜΕΛΠΩ ΑΞΙΩΤΗ (1903-1973)

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 17 & 18/9, 2011

ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΜΥΚΟΝΟΣ

H Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά - Δημοτική Στέγη Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης, διοργανώνει διήμερο αφιέρωμα στην Μυκονιάτισσα συγγραφέα Μέλπω Αξιώτη στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2011.

Ανήκοντας στον ευρύτερο κύκλο της γενιάς του ’30, η Αξιώτη θεωρείται πρωτοπόρος του μοντερνισμού και του φεμινισμού στην Ελλάδα, με ταλέντο που ξεπέρασε κατά πολύ τα σύνορα της χώρας της.

Η πρώτη μέρα του αφιερώματος περιλαμβάνει σημαντικές ομιλίες – εισηγήσεις για το έργο και την ζωή της Μέλπως Αξιώτη, καθώς και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Μέλπω Αξιώτη» του Τάσου Ψαρρά από την σειρά «Εποχές και Συγγραφείς» της ΕΡΤ (2003). Την δεύτερη μέρα θα παιχτεί η θεατρική παράσταση «Μέλπω Αξιώτη - Η Μεταμόρφωση της Χρυσαλλίδας» των Νίκου Χατζόπουλου και Σοφίας Σεϊρλή βασισμένη στα έργα της Αξιώτη, που ανέβηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούλιο του 2011.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

 

 • Προβολή της ταινίας του Τάσου Ψαρρά «Μέλπω Αξιώτη» από τη σειρά εκπομπών της ΕΡΤ «Εποχές και συγγραφείς» (2003). 7.00΄- 8.00΄μ.μ.

 

 • Ομιλίες – Εισηγήσεις, 8.30΄μ.μ.
 1. Μαίρη Μικέ (Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Α.Π.Θ.)

«Ποιητική και πολιτική μοναξιά» 

 1. Μαρία Κακαβούλια (Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια Yφολογίας και Aφηγηματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο)

«Η Κάδμω: Λόγος και μνήμη σε δεύτερο πρόσωπο»

 1. Παναγιώτης Κουσαθανάς (Συγγραφέας)

«Επίσκεψη στη ‘μουσική ποιητική’

 των  λέξεων και των μεταφράσεων της Μέλπως Αξιώτη».

 

 

 

 

 

 

 Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011, 8.30΄ μ.μ.

 Θεατρική παράσταση από το Φεστιβάλ Αθηνών 2011:

 

«Μέλπω Αξιώτη – Η μεταμόρφωση της χρυσαλλίδας»

 

 

 

Ο Νίκος Χατζόπουλος και η Σοφία Σεϊρλή συνθέτουν έναν μονόλογο βασισμένο στα έργα της Μέλπως Αξιώτη.

 

Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος / Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη/

Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης

 

Ερμηνεύει η Σοφία Σεϊρλή

 

Παραλλήλως θα πραγματοποιηθεί έκθεση των βιβλίων της Μ.Αξιώτη και των μελετών γύρω από το έργο της.

                                                                                                                                                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Aντώνης Πολυκανδριώτης: Αφιέρωμα

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων οργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από τις 17 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2011 Αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα ζωγράφο Αντώνη Πολυκανδριώτη. Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται 60 περίπου χαρακτηριστικά έργα από τη συνολική θεματολογία του ζωγράφου, Προσωπογραφίες και Ολόσωμες Φιγούρες, Συνθέσεις, Τοπία, Νεκρές Φύσεις, Καθημερινές Σκηνές-Επαγγέλματα και Σκηνές από την Κατοχή. Η έντονη πλαστικότητα που συχνά υπερβαίνει την ακαδημαϊκή προσέγγιση, η εκφραστική μορφοπλαστική και η εντατική χρήση κιαροσκούρο που σε πολλά έργα υποκαθιστά την πολυχρωμία της παλέτας, χαρακτηρίζουν το έργο του ζωγράφου.  

 Η έκθεση πραγματοποιείται βασισμένη σε έργα που συγκεντρώθηκαν από τον στενό οικογενειακό και φιλικό περίγυρο του ζωγράφου και αποτελεί προπομπό της υπό προετοιμασία αναδρομικής έκθεσης του Αντώνη Πολυκανδριώτη.  Παράλληλα με την αναδρομική έκθεση θα κυκλοφορήσει αναλυτικό λεύκωμα με έργα του ζωγράφου. Για το λόγο αυτό, το παρόν εισαγωγικό αφιέρωμα απευθύνεται επίσης σε κατόχους των έργων του.

 

Την έκθεση επιμελήθηκε η κόρη του ζωγράφου Άλκηστις Πολυκανδριώτου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί συνοπτικός συνοδευτικός κατάλογος.

 Ο Αντώνης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε στη Μύκονο το 1904 και πέθανε στην Αθήνα τo 1990. Σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1920-1926) με  καθηγητές τους Βικάτο, Γερανιώτη, Ροϊλό, Λύτρα -από το εργαστήριο του οποίου και αποφοίτησε. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη από το 1928-1932 (το 1930-1932 ως υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών), στις Ακαδημίες Grande Chommíere, Colarossi και Scandinave στο Παρίσι ενώ παράλληλα εργαζόταν στο εργαστήριο του Δημήτρη Γαλάνη και στα Μουσεία του Λούβρου, του Πράντο και του Βατικανού. Ταξίδεψε και επισκέφθηκε μουσεία στην Αγγλία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία. Δίδαξε ως καθηγητής Τεχνικών στη Μέση Εκπαίδευση επί σειρά ετών, καθώς και στη Σχολή Δοξιάδη ως καθηγητής Ελευθέρου Σχεδίου και στην A.B.C. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Αθηνών , Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ακαδημία Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,Υπουργείο Παιδείας, Δήμος Αθηναίων, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κ.ά.) και το εξωτερικό (Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βουλγαρία). Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, συμμετείχε σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Σόφια, Στοκχόλμη, Όσλο, Κάιρο, Ρώμη, Γκέτενμπουργκ, Αλεξάνδρεια, Τυνησία, Λύντς, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι) και έλαβε μέρος σε Πανελλήνιες Καλλιτεχνικές Εκθέσεις στην Αθήνα και αφιερώματα στην Ακαδημία Αθηνών. Ήταν ενεργό μέλος Ελληνικών Ομάδων Τέχνης, ενώ διακρίθηκε με μετάλλιο στην Α΄Πανελλήνιο Καλλιτεχνική  Έκθεση το 1938 και με το Diplome D’ Honneur της Art Libre Salon International (Παρίσι1973).

        

Εγκαίνια: Τρίτη 17 Μαΐου, ώρα 20.00

Διάρκεια: 17 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2011.

Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» -ισόγειο

Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο, τηλ.: 210 34 52 150, στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός,   ΄Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά : 10.00-14.00 και 17.00-21.00

                                                        εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής

                                  

 

Πληροφορίες Press info: ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

                                           210 3622 096, 210 36 22 970

                                                 

 

  Μύκονος 29/4/2011

 Quarteto   AΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΟΜΑΔΑ ΜΥΚΟΝΟΥ  

Μετά την επιτυχία του Master chef, η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου θα μας παρουσιάσει την δεύτερη παράστασή της γι’ αυτή τη χρονιά, το Quarteto τoυ Ronald Harwood, από 4 έως 8 Μαΐου 2011, στην αίθουσα της ΚΔΕΠΑΜ, στο Ματογιάννι. Ώρα έναρξης παράστασης 9 μ.μ.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μιχαλάκη και η μετάφραση του έργου της Μαρλένας Γεωργιάδη.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (5 ευρώ παιδικό).

Υπόθεση έργου:Το έργο διαδραματίζεται σε έναν οίκο ευγηρίας για παλαίμαχους μουσικούς και τραγουδιστές της όπερας. Οι πρωταγωνιστές βρίσκονται εκεί επειδή είναι αναγκασμένοι και όλοι τους υποφέρουν από τα δεινά του γήρατος ξέροντας καλά, πως σήμερα πια, είναι ελάχιστα γνωστοί έξω από αυτούς του τοίχους. Ο Ρέτζιναλντ Πέιτζετ είναι ένα πρόσωπο απ’ όλους σεβαστό και η καλά οργανωμένη ζωή του θα κλονιστεί από την απρόσμενη άφιξη της Ζαν Χόρντον, της γυναίκας με την οποία ήταν παντρεμένος για αν πολύ μικρό διάστημα, πολλά χρόνια πριν. Η Σεσίλ Ρόμπσον ήταν κι αυτή μεγάλο αστέρι στα νιάτα της, μόνο που τώρα το μνημονικό της παίζει άσχημα παιχνίδια. Ευτυχώς ο Ουίλφρεντ Μπόντ είναι πάντα σε επιφυλακή για να κουκουλώσει τα πράγματα. 

 Τους ρόλους ερμηνεύουν τα μέλη της ΘΟΜ:

Φρασκώ Λαπατά-Μαργάρα, Απόστολος Κοντιζάς, Πέρρος Κουσαθανάς, Χρυσάνθη Αλαφασού, Βάσια Γκότση, Θοδωρής Καλαβρέζος-Βερώνης.

Σκηνικά: Μάκης Μωράκης

Μουσική επιμέλεια: Κλεομένης Τζανέτος

4-8 Μαΐου 2011

στις 9 το βράδυ

 

-------------------------

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  ΚΔΕΠΑΜ
ΕΚΘΕΣΗ 11-15 ΜΑΙΟΥ 2011

Η ΚΔΕΠΑΜ παρουσιάζει τα έργα των μαθητών των Εικαστικών Τμημάτων, Ζωγραφικής, Κεραμικής, Ψηφιδωτού, Αγιογραφίας, Φωτογραφίας,  που λειτούργησαν την χειμερινή περίοδο 2010-2011, από 11 έως 15 Μαΐου.
Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση των δασκάλων: Μερκούρης Δημόπουλος (αγιογράφος), Ειρήνη Συριανού (κατασκευή ψηφιδωτών), Μάκης Μωράκης (ζωγράφος), Τάκης Παπαζαφειρόπουλος (κεραμίστας), Διονύσης Τσίπηρας (φωτογράφος).
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη, κτίριο Μαρίας Ιγγλέση και στην αίθουσα της ΚΔΕΠΑΜ , κτίριο Ζερβουδάκη, στο Ματογιάννι, ενώ παράλληλα θα λάβουν μέρος εικαστικές εκδηλώσεις.

Εγκαίνια της έκθεσης Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στις 8.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 11-15 Μαΐου 2011.
Ώρες λειτουργίας: 11 - 2 μ.μ. & 6 - 10 μ.μ. 

Παράλληλες εκδηλώσεις:
• 12/5. Ιαπωνική παραδοσιακή τεχνική των Raku. Ανοιχτό μάθημα κεραμικής στην Νάμμο του Περρή (μπροστά από το ξενοδοχείο Λητώ). 7.μ.μ.
• 13/5. Προβολή ταινιών με θέμα την κεραμική της Μεσογείου:
«Thamimount: la derniere potiere» (H τελευταία κεραμίστρια). Η τελευταία από μια γενιά κεραμιστριών στα βόρεια του Μαρόκου. 20’ «Από χώμα». Μια μελέτη του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας Νεότερης Κεραμικής για την παραδοσική κεραμική. 20’ 
• 14/5. Αφιέρωμα στον Ολλανδό ζωγράφο Johannes Vermeer.
Ομιλία από τον δάσκαλο ζωγραφικής Μάκη Μωράκη. Προβολή της ταινίας « Η γυναίκα με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» (2003). 95’
• 15/5. Ψηφιδωτά της Δήλου
Ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου. Αναχώρηση από  λιμάνι 10 π.μ.
Ομιλία της Ειρήνης Συριανού. 8.30 μ.μ.

 

 

Καρναβάλι Μυκόνου 2011 

Η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Μ., προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο Καρναβάλι Μυκόνου που θα πραγματοποιηθεί στο  Θέατρο της Λάκκας την

Κυριακή 6 Μαρτίου στις 3μ.μ.

Η αποκριάτικη γιορτή περιλαμβάνει διαγωνισμό καλύτερης μεταμφίεσης, μουσική, παιχνίδια, παζάρι με γλυκά και φαγητά από την Φιλοζωική Μυκόνου,  ξυλοπόδαρους , τσαμπούνες και τουμπάκια και πολλές πολλές εκπλήξεις

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Μυκόνου και τα Χορευτικά Τμήματα Μυκόνου.Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου 

Δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 3 Μαρτίου στα γραφεία της ΚΔΕΠΑΜ (22890 27190).

 Παρουσιαστής, ο ηθοποιός Νίκος Μπουρνιάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Εικαστικά τμήματα της ΚΔΕΠΑΜ   010-2011

 Το εικαστικό εργαστήρι της ΚΔΕΠΑΜ ξεκινάει την λειτουργία του αρχές Νοεμβρίου, με τμήματα αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κεραμικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας και Εργαστήρι Τέχνης για παιδιά. Αναλυτικά θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

 -        Ζωγραφικής: Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών, με ενδιαφέρον για το Ελεύθερο Προοπτικό σχέδιο, το χρώμα και την εικαστική μελέτη.

Παράλληλες δραστηριότητες: Ιστορία Τέχνης, ανοιχτός διάλογος για ζητήματα τέχνης.

 -        Αγιογραφίας: Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας, με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών.

 -        Ψηφιδωτού. Το τμήμα  περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, την προβολή διαφανειών που αφορούν στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου.

 -        Κεραμικής. Περιλαμβάνει τεχνικές κατασκευής αγγείων, μαθήματα τροχού, τεχνολογία υλικών κατασκευής και διακόσμησης, τεχνικές διακόσμησης επιφάνειας (μπατανάδες, γυαλώματα).

 -        Φωτογραφίας. Μαθήματα φωτογραφίας με αντικείμενο την τεχνική λήψης και επεξεργασίας φωτογραφίας, την αισθητική ανάλυση της, καθώς και τεχνικές εμφάνισης φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου. Απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών.

 -        Εργαστήριο τέχνης για παιδιά.  Παιδιά άνω των 7 ετών θα διδάσκονται τους εικαστικούς νόμους σε μορφή παιχνιδιού μέσω κυρίως της ζωγραφικής, αλλά και της γλυπτικής, της ιστορίας τέχνης, του κολάζ, των κατασκευών κ.λπ..

Ακόμα:

-        Χορωδία Ενηλίκων. Η χορωδία ενηλίκων της ΚΔΕΠΑΜ κάνει πρόβες κάθε εβδομάδα και προετοιμάζει μουσικές παραστάσεις.  Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν.

-        Θεατρική Ομάδα. To Νοέμβριο θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της νέας παράστασης που θα ανεβάσει η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου. Οι πρόβες είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει ενεργά.

 -        Χορωδία Ενηλίκων. Η χορωδία ενηλίκων της ΚΔΕΠΑΜ προετοιμάζει μουσικές παραστάσεις και συμμετέχει σε φεστιβάλ και μουσικές συναντήσεις. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν.

 -        Ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 74 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την δασκάλα χορού κα Λίλιαν Βλαντή στο 22890 24856.

-        Μαθήματα σαμπούνας από λαϊκούς οργανοπαίχτες της Μυκόνου στην Άνω Μερά.   Απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 7 ετών και ενήλικες. Σε συνεργασία με το Τοπικό Διαμ..Άνω Μεράς.

 

Πληροφορίες και εγγραφές στα γραφεία της ΚΔΕΠΑΜ στο Ματογιάννι   Δευτέρα έως Παρασκευή    9.00 π.μ  με  3.00 μ.μ , τηλ:2289027190.

 

2 Αυγούστου  2010  Ο 4ος Χρόνος ενός θεσμού!

Μουσικές βραδιές στον άσπρο κήπο  για τους σκοπούς του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου

 Ξεχωριστές βραδιές με λόγο, μουσική και ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί, οργανώνονται για τέταρτη χρονιά φέτος στον Άσπρο Κήπο, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Φίλων Δήλου-Ρήνειας και της Λαογραφικής Συλλογής Μυκόνου. Σκοπός και των δύο οργανωτικών φορέων είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση και συντήρηση του κτιρίου και των συλλογών του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου. Η πρώτη βραδιά, Οδοιπορικό με την Κλυταιμνήστρα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 18 Ιουλίου ενώ η επόμενη βραδιά είναι την Παρασκευή 6 Αυγούστου. Συγκεκριμένα:

Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 9 μ.μ.  -  Αφιέρωμα στον Φρεντερίκ Σοπέν

Ο γνωστός Έλληνας πιανίστας, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός ενώνει τη φαντασία και το εκρηκτικό του τεμπεραμέντο με τον διεθνούς φήμης περκασσιονίστα-κρουστό Σόλη Μπαρκή, σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Φρειδερίκο Σοπέν. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θέματα από πρελούδια, μαζούρκες, σονάτες, αποσπάσματα από κονσέρτα για πιάνο, μοναδικά διασκευασμένα σε ένα ανεπανάληπτο μείγμα αυτοσχεδιασμού τζαζ και κλασικής μουσικής.

 Δευτέρα 16 Αυγούστου στις 9 μ.μ. -  Ιστορίες μιας κιθάρας

Η Βαρβάρα Γύρα ζει στο Παρίσι και κάνει διεθνή καριέρα. Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και έχει δώσει άπειρα ρεσιτάλ σ’ όλο τον κόσμο. Καλεσμένη μας στη Μύκονο θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα της στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική.

 Ο αριθμός των θέσεων είναι αυστηρά περιορισμένος (100 άτομα μόνο) και οι προσκλήσεις θα διατίθενται προς € 40.- το άτομο. Μετά τις συναυλίες θα ακολουθήσει δεξίωση με Μυκονιάτικες λιχουδιές. 

 Λαχνός - Παράλληλα, η Γκαλερί Minima στο Γουμενιό, προσέφερε δυο εικόνες/πορτρέτα ζωγραφισμένα με το χέρι με την Βυζαντινή τεχνοτροπία, με φύλλο χρυσού, για τον φετινό λαχνό υπέρ του Λαογραφικού Μουσείου. Οι λαχνοί διατίθενται προς € 5.-  και η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

 Θα σας περιμένουμε!

 Εισιτήρια - Πληροφορίες

Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου 22890 22591,  ΚΔΕΠΑΜ, Ματογιάννια  22890 27791,

Κατάστημα Ηλία Λαλαούνη 22890 22444,  Νίκος Ασημομύτης 6974 120069,  Μαρλένα Γεωργιάδη 6944 327095

Δελτίο Τύπου

Mύκονος Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Νύχτες Ονείρων 2010

 Η  Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση  Πολιτιστικής Aνάπτυξης Μυκόνου δραστηριοποιείται στον χώρο του Πολιτισμού στην Μύκονο από το 1994, με ποικίλες και πολύπλευρες δράσεις, δημιουργώντας θεσμούς πολιτισμού που δίνουν στο νησί πολιτιστική ζωή και ανάπτυξη καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. 

 Εκδόσεις βιβλίων και εφημερίδας, εικαστικά Εργαστήρια (ζωγραφικής, κεραμικής, ψηφιδωτού, υφαντικής, φωτογραφίας), ερασιτεχνικές Ομάδες (Θεατρική Ομάδα, χορευτικά τμήματα,  χορωδία ενηλίκων) είναι μερικές από αυτές τις δραστηριότητες. Κατά την διάρκεια του χειμώνα διοργανώνονται επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις (Ποιητική Άνοιξη, καρναβάλι, Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις) καθώς και σινεφίλ κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια.

 Κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού η διοργάνωση του φεστιβάλ “Μύκονος Πολιτιστικό Καλοκαίρι, Νύχτες Ονείρων”.  Το φεστιβάλ ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το 2000 και έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια να κερδίσει την αγάπη των  Μυκονιατών αλλά και των επισκεπτών του νησιού. Παράλληλα με το φεστιβάλ, το καλοκαίρι,   η ΚΔΕΠΑΜ διοργανώνει εικαστικές εκθέσεις (Δημοτική Πινακοθήκη) , κινηματογραφικές προβολές (θερινός κινηματογράφος Σινέ Μαντώ) και παρουσιάσεις βιβλίων ενώ στηρίζει τις δράσεις άλλων φορέων.

 Πρόγραμμα 2010

 • Παρασκευή 9 Ιουλίου. «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος». Οικολογική μουσικοθεατρική παιδική παράσταση από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Μορφές Έκφρασης, σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη. Θέατρο Λάκκας 9 μ.μ.
 • Τρίτη 20 Ιουλίου. Λεωνίδας Μπαλάφας & Πάνος Μουζουράκης. Μια γιορτή γεμάτη rock, reggae και pop ρυθμούς από τους δύο αγαπημένους μας performer. Θέατρο Λάκκας 9.30μ.μ.
 •  «Οι μουσικές του κόσμου» στο θέατρο της Λάκκας 9.30 μ.μ.
 •  Τρίτη 27 Ιουλίου. Εncardia.Με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα, νταούλια… μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές  μελωδίες του  Ιταλικού νότου, οι encardia  παρασύρουν τους θεατές στα βήματα του πιο αρχαίου χορού της Ιταλίας:  της ταραντέλλας!!!!!  9,30μ.μ.
 • Τετάρτη 28 Ιουλίου. Curra Suarez. H εκρηκτική ισπανίδα τραγουδίστρια μαγεύει επί σκηνής ερμηνεύοντας ένα από τα πιο παραδοσιακά είδη μουσικής της Μεσογείου, το Flamengο. 9.30 μ.μ.
 • Πέμπτη 5  Αυγούστου. Άλκηστης Πρωτοψάλτη- Στέφανος Κορκολής.Οι δύο αγαπημένοι μας καλλιτέχνες συναντιούνται επί σκηνής και  αναπολούν, δημιουργούν, πειραματίζονται  και μας χαρίζουν τραγούδια από το cd «Φανερά-Μυστικά» αλλά και άλλα παλιά που μας έχουν σημαδέψει για πάντα…  Θέατρο Λάκκας 9.30μ.μ.
 • Κυριακή 22 Αυγούστου. «Σκοποί και τραγούδια που τα ένωσε η θάλασσα».  Ο Θοδωρής Μέρμηγκας και οι ΄΄Μέτρον Άριστον” ανοίγουν πανιά και μας ταξιδεύουν, με βάρκα τη μουσική, στη Σμύρνη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και από το Ανατολικό Αιγαίο ως τον Πειραιά. Πλατεία Άνω Μεράς 10.μ.μ. 
 • Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου « Ο Λεπρέντης του Χουρμούζη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλάκη από την Θεατρική Ομάδα Μυκόνου. Το έργο αν και γράφτηκε τον 19ο αιώνα είναι επίκαιρο ακόμα και σήμερα. Σατιρίζει τα ήθη και τα έθιμα μιας εποχής που δε διαφέρουν και  από τα δικά μας.

 Παράλληλες εκδηλώσεις:

 • Μουσικές βραδιές στον Άσπρο Κήπο.

18 Ιουλίου «Οδοιπορικό με την Κλυταιμνήστρα» με τους: Όλγα Τουρνάκη, Κίττυ Αρσένη και Γιώργο Κροντήρη.

6 Αυγούστου «Αφιέρωμα στο Chopin»  με τον πιανίστα Γιώργο Ψυχογιό και τον κρουστό Σόλη Μπαρκή.

16 Αυγούστου « Ιστορίες μια κιθάρας» με την διεθνούς φήμης μουσικό Βαρβάρα Γύρα. Διοργάνωση Ένωση Φίλων Δήλου Ρήνειας

25/8  Μουσικός Εσπερινός στην Δήλο με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Ο αγαπημένος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας πλαισιωμένος από την Klaudia Delmer και τους αδελφούς Τσαχουρίδη. Διοργάνωση Ένωση των Φίλων Δήλου Ρήνειας.

3-17 Σεπτεμβρίου. Αριστοτέλης Βασιλικιώτης (1902-1972). Έκθεση  έργων του μεγάλου ζωγράφου τα οποία φιλοτέχνησε την δεκαετία του’ 50 και συνθέτουν ένα θαυμάσιο σύνολο με απόψεις  και τοπία της Μυκόνου . Αίθουσα ΚΔΕΠΑΜ, Δημοτική Πινακοθήκη. Εγκαίνια 3 Σεπτεμβρίου 9μ.μ.’ αίθουσα ΚΔΕΠΑΜ.

11 Σεπτεμβρίου. Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Κουσαθανά Μυζήθρα, Ζυμήθρα (Ένα αληθινό παραμύθι) στην αίθουσα της ΚΔΕΠΑΜ στις 8.30’.

 

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Διοργανώνουν

Μουσικοποιητική Παράσταση από την Ομάδα ΄΄Καβάφης΄΄ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, που θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο Δήλου στις 3 Ιουλίου 2010 από ώρα 19.30 έως 21.00 με τίτλο  «Κ.Π.Καβάφης-απ’ έξω και τραγουδιστά» σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κουλούρα.

Η Παράσταση αυτή- αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως η πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στο έργο του.

Έχει παιχτεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αιγύπτου, στο Κίνι της Σύρου υπό την πανσέληνο του Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο της Σάμου, στο φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, στο θέατρο Απόλλων της Σύρου, στην Άνδρο, την Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, στο Γρυπάριο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με επόμενους προορισμούς τα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Ουάσινγκτον, Σίδνεϋ, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ελσίνκι, Γρανάδα, Βραζιλία, κ.α 

                                                                                

Παίζουν οι Μουσικοί: Αποστόλης Μάρης, Νίκος Ρούσσος, Αντώνης Κονσολάκης  Ζαννής  Μαραγκός, Νίκος Απέργης, Κατερίνα Βαρδούση  Τραγούδι: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου  Αφήγηση: Νικολέττα Ρούσσου  ΄΄Απ’ έξω΄΄ απαγγελία : Μπάμπης Κουλούρας .                 

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο στο Θέατρο ΄΄Λάκκα΄΄ την ίδια ημέρα και ώρα 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  Δωρεάν μετακίνηση  Μύκονος –Δήλος και επιστροφή 

Αναχώρηση από Παλιό Λιμάνι (Δηλιανό) Μυκόνου ώρα 18.45             

ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΘΕΣΕΩΝ  (500 ΘΕΑΤΕΣ) ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ         

 

 

Μύκονος 12/4/2010  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «O ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ» ΤΟΥ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗ  

Η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου θα μας παρουσιάσει το έργο του Μιχάλη Χουρμούζη «Ο Λεπρέντης».  Το έργο αν και γράφτηκε τον 19ο αιώνα είναι επίκαιρο ακόμα και σήμερα. Σατιρίζει τα ήθη και τα έθιμα της εποχής που δε διαφέρουν και  από τα δικά μας.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μιχαλάκη, τα σκηνικά ζωγράφισε ο Μάκης Μωράκης, καθηγητής ζωγραφικής των εικαστικών εργαστηρίων της ΚΔΕΠΑΜ, τα κουστούμια είναι της Σοφίας Συρογιάννη και η μουσική επιμέλεια έγινε από τον Λάμπρο Λιάβα.

 Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί :

Πέρρος Κουσαθανάς Παναγιώτης Γεωργαντάς, Άννα Μπατή, Βάσια Γκότση , Θεόδωρος Καλαβρέζος Βερώνης,  Φρασκώ Λαπατά-Μαργάρα, Αποστόλης Κοντιζάς, Γιώργος Νίκου, Μαριλύδια Παλκογιάννη, Σταυρούλα Βενιζέλου, Μαρία Φαμέλη, Χρυσάνθη Αλαφασού, Αρτέμης Ευθυμίου, Βάσω Λέντζιαν, Κατερίνα Τρίγκα, Ευμορφίας Παπαστεργίου, Δημήτρης Ντόσκουρης, Ειρήνη Κουρουπάκη.

 5-9 Μαΐου 2010 στις 9 το βράδυ Αίθουσα ΚΔΕΠΑΜ/ ΜΑΤΟΓΙΑΝΝΙ

   

 

  Μύκονος 12/04/2010        Μύκονος Ποιητική Άνοιξη 2010

 Νίκος Καββαδίας - εκατό χρόνια από την γέννησή του.

 Πιστή στο ραντεβού της η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου οργανώνει και φέτος στην Μύκονο την εκδήλωση «Ποιητική Άνοιξη». Η εκδήλωση αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένη σε έναν από τους πιο γνωστούς και εμπνευσμένους Έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα, στον Νίκο Καββαδία, τιμώντας τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του.

Ο Νίκος Καββαδίας υπήρξε και είναι και σήμερα ,ο πιο αγαπημένος και τραγουδισμένος ποιητής των νέων. Στην κηδεία του το 1975 αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των παρευρεθέντων ήταν νέοι. Δεκαπέντε διαφορετικοί συνθέτες, απ όσο γνωρίζουμε, μας έχουν προσφέρει εξήντα-εφτά μελοποιήσεις.

Ο Νίκος Καββαδίας είναι το ποιητικό σύμβολο των ελλήνων ναυτικών. Αλλά αποτελεί και ένα διαρκές, μεταφορικό ταξίδι αυτών που ασφυκτιούν στην αργή κίνηση της πορείας των ονείρων τους ή των επιθυμιών τους.

Στη βραδιά θα ακουστούν ορισμένα από τα ωραιότερα ποιήματα, γνωστά και λιγότερο γνωστά, καθώς και τραγούδια όπου η ποίηση βρίσκει ένα ζεστό καταφύγιο στη μουσική και στην ανθρώπινη φωνή. Αναφορές θα γίνουν στον υπαρξιακό, ερωτικό, πολιτικοποιημένο, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο Καββαδία.

Την εκδήλωση προλογίζει ο Θέμης Ροδαμίτης που έχει και την επιμέλεια της. Θα μιλήσει ο Φίλιππος Φιλίππου, πρώην ναυτικός και συγγραφέας πολλών βιβλίων, ανάμεσά τους το αφήγημα Οι εραστές της θάλασσας ή Το βιβλίο του άγνωστου ναύτη και η μελέτη-βιογραφία Ο πολιτικός Νίκος Καββαδίας(εκδ. Άγρα). Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί, Δήμητρα Χατούπη και  Γιώργος Μιχαλάκης. Τραγουδά ο Γιώργος Μπάιλας .

 

Δευτέρα 19 Απριλίου, αίθουσα ΚΔΕΠΑΜ, 8.30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Μύκονος 03/02/2010

Πρόσκληση Καρναβάλι Μυκόνου 2010

 

Η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Μ. προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο Καρναβάλι Μυκόνου που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Λάκκας την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 3μ.μ.

Η Αποκριάτικη γιορτή περιλαμβάνει διαγωνισμό καλύτερης εμφάνισης, παιχνίδια για τα παιδιά και πολλές πολλές εκπλήξεις.Συμμετέχουν τα Χορευτικά Τμήματα Μυκόνου, η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου,  η Φιλαρμονική Μυκόνου, και  οι παραδοσιακοί μας οργανοπαίχτες (τσαμπούνες και τουμπάκια).Παράλληλα με την γιορτή θα πραγματοποιηθεί γλυκοπάζαρο από την φιλοζωική Μυκόνου .

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμού καλύτερης εμφάνισης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της ΚΔΕΠΑΜ έως την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου (9-3 μ.μ.).Παρουσιαστής ο, ηθοποιός και σκηνοθέτης της  Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου, Γιώργος Μιχαλάκης.

Συνδιοργάνωση: με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου

 

 

 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  ΜΥΚΟΝΟΥ  14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Ονομασία ομάδας- αριθμός  ατόμων __________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Μεμονωμένες συμμετοχές   __________________________________________

Θέμα- περιγραφή ____________________________________________

___________________________________________________________

 Υπεύθυνος επικοινωνίας-τηλέφωνο _____________________________

  

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 10 Φεβρουαρίου 2010  στα γραφεία της ΚΔΕΠΑΜ από τις 9 έως 3 μ.μ. .  Παρακαλούμε μαζί με την αίτηση να προσκομίσετε CD με την μουσική που θα σας συνοδέψει. 

 Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να βρίσκονται την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο της Λάκκας στις 2.30 μ.μ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μύκονος 03/02/2010

Oι  BURGER PROJECT  στην Μύκονο.
Θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε street jazz band, από αυτές που βλέπεις κατά δεκάδες στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Δεν είναι όμως.
To πιο ευρηματικό σχήμα της φετινής σεζόν είναι oι Burger Project. Ανακατεύοντας με αχαλίνωτο ρυθμό το πατάρι των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς, ανασύρουν  και διασκευάζουν διαμάντια  από το swing ως το punk και από τη disco ως την country: Clash, Alice Cooper, Queen, Ramones, Thin Lizzy, Godfathers, White Stripes, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones, Τσιτσάνη και πάει λέγοντας...
Χιούμορ και ενέργεια μαζί με μουσική και αισθητική ποικιλία συνθέτουν τις εμφανίσεις των Burger Project. Με στρατηγό τον jazz κοντραμπασίστα Conzou  (Κωνσταντίνο Ζουγανέλη) που μεταμφίεζεται (ενίοτε) σε πασχαλιάτικο αρνί, κιθαρίστα και βασικό performer τον Al the X - King που, όσο η φλέβα στο λαιμό του φουσκώνει, τόσο πιο ωραίες βγαίνουν οι ψεύτικες νότες, κιμπορντίστα τον επίσης 'τρελό' performer Cosmic Communist που κινείται με άνεση από το hammond ως την Εγγύς Ανατολή και drummer τον χαρούμενο βράχο της απλότητας Μosch Holiday, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου αυτό που θα περιμένατε.
Εμφανίζονται στην Μύκονο την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΔΕΠΑΜ για τον εορτασμό των αποκριών, στο Bar-εστιατόριο Οbati (στο δρόμο για Πλατύ Γιαλό) στις  22.30.
Είσοδος 15 ευρώ ( με ποτό)!!
Μια ακρόαση στο www.myspace.com/theburgerproject θα σε πείσει.

 
Εικαστικά και άλλα τμήματα της ΚΔΕΠΑΜ  2009-2010

 • Ζωγραφικής: Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών, με ενδιαφέρον για το Ελεύθερο Προοπτικό σχέδιο, το χρώμα και την εικαστική μελέτη.
  Παράλληλες δραστηριότητες: Ιστορία Τέχνης, ανοιχτός διάλογος για ζητήματα τέχνης.
 • Αγιογραφίας: Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα, θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών. 
 • Ψηφιδωτού. Το τμήμα  περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, την προβολή διαφανειών που αφορούν στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, καθώς και μαθήματα τεχνολογίας των υλικών.
 • Κεραμικής. Περιλαμβάνει τεχνικές κατασκευής αγγείων, μαθήματα τροχού, τεχνολογία υλικών ,κατασκευής και διακόσμησης, τεχνικές διακόσμησης επιφάνειας (μπατανάδες, γυαλώματα).
 • Φωτογραφίας. Τεχνικές εμφάνισης φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου. Απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών.
 • Εργαστήριο τέχνης για παιδιά.  Παιδιά από 7 ετών, θα διδάσκονται τους εικαστικούς νόμους σε μορφή παιχνιδιού, μέσω κυρίως της ζωγραφικής αλλά και της γλυπτικής, της ιστορίας τέχνης, του κολάζ, των κατασκευών κ.λπ..

 

Στοιχεία Επικοινωνίας ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Διεύθυνση: Ματογιάννι, Μύκονος
ΤΚ: 84600
Είσοδος Γραφείων: Φλώρου Ζουγανέλη & Παναχράντου.
Τηλ.22890 27190
Fax 22890 27192
E-mail: info@kdepam.gr
kdepam - mamalakis_4_smallkdepam - eikastika 2011kdepam - ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Πρόγραμμα Καλοκαίρι 2011kdepam - DE GUSTIBUS-LOW
kdepam - AMORYANNOS YIANNIS MYKONOS 1kdepam - Philippos Theodoridis acrylic on canvas SCALA Gallerykdepam - EIKASTIKAkdepam - Mamalakis ScalaGallery
kdepam - mamalakis_2_smallkdepam - Νίκος Καββαδίας kdepam - BurgerProjectkdepam - DYO FILES
kdepam - AMORYANNOS YIANNIS MYKONOSkdepam - ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Πρόγραμμα Καλοκαίρι 2011kdepam - QUARTETO POSTERkdepam - poster_eikastika
© 2009 kdepam.gr, All rights reserved
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ  ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ  ΝΥΧΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ  ΣΙΝΕ ΜΑΝΤΩ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΔΕΠΑΜ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ.  ΧΑΡΤΗΣ  ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  
MykonosTour
created & hosted by
Vistoweb